Group 23 Group 22 126516 126509 Fill 4 Fill 1 Fill 1 Combined Shape feather:arrow-down-circle copy Group 9

KTL Üretim Tesisi


Ar-Ge ve üretim yatırımlarıyla treyler sektörüne yön veren Tırsan, 10 milyon € yatırım yaparak son teknoloji kataforez tesisini 5.600 m2 kapalı alana kurdu. Treylerlerin omurgası olan şasi ve panellerinin adeta iliklerine işleyen kataforez kaplama, bu parçaları pasa karşı 10 yıl boyunca korur.

Kataforez kaplama sayesinde treyler şasi ve parçalarına nüfuz eden çinko, şasi ve diğer parçalar darbe ya da delinme gibi dış etkilere maruz kalsa bile pasın yürümesine engel olarak Tırsan müşterisinin yatırımını korur ve araçların ikinci el değerini artırır.

Tırsan’ın tüm perdeli ve tenteli treylerlerinde, hem şasiler hem de tüm kaynaklı çelik parçalar kataforez kaplanmaktadır. Bunun yanı sıra, damperli ve Tırsan frigo araçlarda şasilere kataforez uygulanmaktadır. Açıkkasa treylerlerde ise hem şasi hem de kapaklara kataforez uygulanmakta, paslanmazlık koruması sağlanmaktadır. Tırsan’ın etkin satış sonrası hizmetleri de düşünüldüğünde, bu sayede treylerlerin ikinci el değeri ilk yatırım maliyetine göre korunduğundan, müşterilerin yatırım geri dönüşü artırır ve treyler filolarının değeri yükselir.

Kataforez tesisi ile birlikte devreye alınan atık su arıtma tesisi ise Sakarya’nın en modern kimyasal ve biyolojik entegre su arıtma tesisidir. Saatte 10 m3 kimyasal atık su arıtan tesis, günde 200 m3evsel atık su ve 440 m3 de toplam atık su arıtma kapasitesine sahiptir. Bu da, arıtma tesisi sayesinde her ay iki olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar çevreye zararsız suyun yeniden kullanıma kazandırılması anlamına gelir.

Kataforez uygulaması nasıl gerçekleşir?

Kataforez, paslanmaya karşı metal yüzeylerin korozyon direncini artırmak amacıyla elektro-kimya prensiplerine dayanan ve metal yüzeylerde film oluşturan bir astar yöntemidir. Kataforez, oksijen ve nemin sac yüzeyine ulaşmasını engeller ve uzun süreli paslanmazlık için mükemmellik şartlarını sağlar.

Kataforez uygulaması ile pas nedeniyle oluşan çürüme ve erimenin önüne geçilmekte, treylerin omurgası olan şasisi, kataforez uygulaması sayesinde korunmaktadır.

Çinko, paslanmaya karşı yüksek direnci ile bilinmektedir. Tri-elektron metodu çinko kaplı yüzeye uygulandığında metale en dayanıklı paslanmazlık koruması sağlanmış olur. Tırsan, treyler sektöründe kullanılan demir-fostat kataforez uygulamaları yerine, otobüs üreticilerinin de yaygın olarak kullandığı ve uzun süreli paslanmazlık koruması için en etkili yöntem olan Çinko Tri-elektron metodunu kullanmaktadır. Arıtma tesisi sayesinde de standartlara uygun kalitede, çevreye zararsız atık su arıtımı gerçekleştirilmektedir.